Cannerbos

Neerkanne

(Maastricht - Nederland)

Tegen de oosthelling van de Cannerberg ligt het enige terrassenkasteel van Nederland, kasteel Neercanne. Boven het kasteel bevindt zich een oud hellingbos.

In dit bos laat men de natuur haar gang gaan. Wel worden de wandelpaden vrij gehouden. In het vroege voorjaar is hier fraaie flora te vinden, met onder andere een massale bloei van bosanemonen. Enkele dassenfamilies en vele typische vogels komen in dit oude bos voor. De barokke kasteeltuin wordt beheerd de restauranthouder en de hoogstamboomgaarden worden beheerd door Stichting het Limburgs Landschap. Op de oude mergelmuren groeit mooie muurvegetatie, vooral gele helmbloem. In de bergwand zijn er vele oude grotingangen. De grotten in de Cannerberg zijn niet toegankelijk, enkel het deel van de Jezuïetenberg kan met een gids bezocht worden. Het kasteel wordt omringd door landbouwgronden op rivierklei en löss. De landbouwgronden zijn verpacht en worden begraasd door koeien. Langs de Jeker vliegen regelmatig ijsvogels en grote gele kwikstaarten.

Praktisch


Beheerder: Stichting het Limburgs Landschap
Oppervlakte: 39,6 ha.
Bereikbaarheid: Parking van het kasteel van Neercanne, Kannerweg, Maastricht
Toegankelijkheid: Vrij toegankelijk voor wandelaars. Honden aangelijnd
Meer info: Stichting het Limburgs Landschap | www.limburgs-landschap.nl 00 31 (0)77 473 75 75 | info@limburgs-landschap.nl 

Wandelroute door het gebied
:
vertrekplaats Statieplein in Kanne - oranje route  (7,2 km.)

Fietsroute in de buurt van het gebied
:
knooppuntennetwerk Belgisch-Limburg - tussen knooppunten 88 en 401

Meer informatie :